GALLERI EMPATI
v/ Toril Grøtan Oksvold
7140 Opphaug.
Ørland kommune

Telefon +47 72521170 
Mobil + 47 90 79 86 09e-postadresse:
mail a galleri-empati.no


Galleri Empati

Om Galleri Empati

Utstillinger

Kommer / Annet

Emil Schanche

Toril G. Oksvold

Coast to Coast

Linker /utstillere

Kurs

Organisasjons nr.:
984 073 828
mva


Se fra tidligere utstillinger ved å klikke på årstallene:
::2001
:: 2002 :: 2003 :: 2004 :: 2005 :: 2006 :: 2007 :: 2008 :: 2009 :: 2010 :: 2011 :: 2012 :: 2013 :: 2014 :: 2015 :: 2016
:: 2017

2003.

JULEUTSTILLING 15. 11. - 22. 12. 2003.

UTSTILLERE:
Billedkunst: Kari V. Fossdal, Magne Sandøy, Kjersti Stokke, Martin Rasch, Sissel Olsen, Grethe By Rise, Rigmor S. Hoff, Astrid Dahlsveen, Emil Schanche, Aud Lilleengen, Toril G. Oksvold, Åsmund Haukelidsæter m.fl.
Glasskunst: Kvennhuset Glasshytte, Bente k. Aarskog, Jorun Fagervold
Keramikk: Kolbrun Ledang, Nina Haraldsen, Anita Duun Lorentsen, Edith Serine Thomassen.
Smykker: Jorun Buvik, Kai E. Larsen.
Kunstlys fra Fosen Lysdesign.Sissel Olsen


Kari Vedø Fossdal


Sissel Olsen

FOSENSTIPENDIATEN 2003 BERIT LØKEN,
separatutstilling 18.10. - 02.11.


Samarbeidsprosjekt med Ørland / Bjugn Kunstforening.

"Borgklintan" pastell

"Brytning" pastell

"Skyer" pastell


BLUESUTSTILLING 10.10. - 11.10. 2003.
ved Ørland Kysthotell

I forbindelse med Bluesfestivalen arr. Galleri Empati også i år BLUESUTSTILLING. Utstillere er Edvarda Braanaas fra Oslo med litografier, Åsmund Haukelidsæter fra Stavanger med litografier, Aud Lilleengen fra Ørland med oljemalerier og tegninger, Anita Meldere fra Riga i Latvia med akryl, Toril G. Oksvold fra Ørland med akvarell/eggoljetempera, Grethe By Rise fra Trondheim med eggojetempera, Magne Sandøy fra Råkvåg med akryl/akvarell, Janis Spalvins fra Riga i Latvia med akvarell og Kjersti Stokke fra Trondheim med eggoljetempera.

"Blues" lito Åsmund Haukelidsæter

"Midnight Blues"
Aud Lilleengen

"Blues" lito Edvarda Braanaas

 

SEPARATUTSTILLING med AUD LILLEENGEN 20.9.- 12.10. 2003.

Noen ord om utstillingen.
"Landskap har jeg ikke malt på 20 år. Jeg liker ikke så godt malte landskap. Jeg synes det er uhyre vaskelig å skulle meddele noe av opplevelsen en har gjennom farger på et lerret. Så oppdaget jeg at jeg var jo i full gang med å dokumentere mitt kjære Ørland.
Vet ikke riktig hva som fikk meg i gang. Men det kan være en vei jeg stundom kjører for å besøke familie i Ervika. Det hender ofte at jeg må stanse for å glede meg over gårdenes plassering langs den lange strandlinjen, det stadig skiftende vær og lys, Neslandets forsiktige flørt med havet, alt betar meg så sterkt at jeg måtte bare begynne å male - og jeg begynte her.
Det ble mye Instrand - jeg gleder meg over å følge svingene, se husene som er så rotet til jorden at de knapt merker nordvesten når den overmodig vil måle krefter. Med noen. Med hvem som helst.
Så bryr de seg ikke - disse hus og gårder på Instrand og Utstrand. For de har bygget sine hjem tuftet
på gammel forstand og gjort seg litt forsiktig med høydene.
Den herlige utsikten har de jo likevel og historie, jeg har tenkt meg innom mange. Det var så langt jeg kom denne gang. Det vil ta tid før jeg får til det bildet jeg drømmer om - men jeg er på vei.
Mens jeg gikk inn i landskapene, ble det etter hvert en forstyrrende mummel bak ryggen min.
Mine følgesvenner gjennom mange år forlangte å få bli med. Jeg kunne ikke nekte dem noe, de har vært så trofaste.
De er visst her de aller fleste. Den ensomme klovnen som elsket alle, men som bare ble ledd av,
den tapre tyren som stormet over alle enger og trodde på friheten, selv når lukten av blod streifet neseborene, den romantiske, hvitkledde unge pike som alltid finner en hage.
Som en kontrast er den frivole, men likevel troskyldige Ulla Winblad som tenner hr. Fridman og hr. Bellman. Må ikke glemme den rødvindrikkende og elskovslystne damen som skamløst blotter seg. Røde Felicia minnes stadig vemodig sin drage hun engang eide, mens de jazzglade horene fra
strøket rundt Place Pigalle danser gjennom natten.
Og så er det mytens og mytologiens stadig skiftende kvinneham, - denne gang er hun Hannibals hustru. Og ligner Regitze Gjedde og Faraosøster av ansikt. Storrøykeren som prøver å slutte, har nylig dukket opp. Men mange har enda ikke blitt i stand til å komme seg ut av atelieret - kanskje blir det aldri mulig for dem å bli synlige. Som uteliggeren og tiggersken fra Rue de Rivoli. Han ligger på den varme luftstrømmen som kommer opp gjennom en fortausrist over metroen, buksene hans har sprukket så genetialene hans lyser blanke og rosa. Tiggersken ligger også - på trappen opp til kirken, borte fra verden i en overhendig beruselse. En stor dam har bredd seg rundt henne og rent nedover trappetrinnene. Henne har jeg ikke hjerte til å ta med ut. Ikke enda."

Aud Lilleengen

Gul akt, tegning/ olje

Rivalinnen later som ingenting

Siste røyk, koldnål

 

Separatutstilling med Beate Gjersvold 9.8. - 7.9. 2003.

Lørdag 9.8.03. åpner Galleri Empati dørene for den første av tre separatutstillinger denne høsten. Først ute er billedkunstneren Beate Gjersvold.

Galleri Empati har vært så heldig å ha Beate som fast utstiller siden 1999, - men nå blir det for første gang separatutstilling med henne.
Trondheimskunstneren som bla. er en eminent akvarellmaler, er godt kjent for de fleste i Trøndelag og har hatt mange utstillinger i Midt- Norge. I de siste årene har de fleste store utstillingene foregått i utlandet, i Sverige, Latvia, Finland, Frankrike og sist nå nettopp i Italia.
Ved de fleste av disse utstillingene har hun kommet hjem med 1. priser og utmerkelser. Noen av de resulterte i innkjøp til faste samlinger, - slik som den siste i Italia for noen uker siden, da ble en av akvarellene hennes innkjøpt av Museet for Samtidkunst, Milano i Italia. Der var hun en av tre som representerte Norge i en stor internasjonal akvarellutstilling ved Museo Parisi Valle, - og det res. som sagt til innkjøp.

Beate Gjersvold maler for det meste akvarell, men utstillingen består også av arbeider i teknikken eggoljetempera. I de siste 10 årene har hun eksperimentert med pigmentenes virkning på mengde vann og forskjellig papir og jobbet med fargenes virkning for å beherske forskjellige typer akvarellteknikker. Hun sier at hun har jobbet med å finne spenning i enkle motiver.
Flotte store landskaper i blåtoner, artige krukker og mye, mye mer blir å se ved denne separatutstillingen.
Spennende og allsidig er en betegnelse som kan brukes om utstillingen og om kunstneren selv.

........................................................................................................................................................

Festivalutstilling med Janis Spalvins 24. -28.06. 2003.
Brekstad Kulturfestival.

AKVARELLUTSTILLING MED FESTIVALKUNSTNER JANIS SPALVINS
ved Ørland Kysthotell 24. - 28.6. 2003.
Arr. Galleri Empati/ Brekstad kulturfestival.

Festivalkunstner Janis Spalvins kommer fra Riga i Latvia.
Alle hans kunstverk på denne utstillingen er akvareller. På sin spesielle måte lager han for det meste blåe kunstverk med kystrelaterte motiv. Utstillingen er et samarbeid mellom Galleri Empati og Brekstad Kulturfestival.
Vi har invitert Janis Spalvins til å være en av tre festivalkunstnere innen billedkunst. Han er en meget kjent billedkunstner i sitt hjemland og har vært rundt om i hele verden og holdt utstillinger m.m.Spalvins har sin utdannelse fra Det Statlige Kunstakademiet i Riga.
Han er en mann som er aktiv utenom sin egen kunst også, han står på for andre kunstnere og representerer de ved å være styreformann i flere organisasjoner som :
The Artist Union of Latvia og Latvian National Commitee / IAA.
Han er styremedlem i Europe Art Association / IAA - UNESCO. (IAA er den største internasjonale Kunstnerorgaisasjonen i verden)
Janis Spalvins deltagelse som festivalkunstner består av 3 forskjellige deler :
akvarellutstilling ved Ørland Kysthotell i samarbeid med Galleri Empati (åpning tirs.24.6.), foredrag (Rådhuset, tirsdag 24.6. kl 17.) med lysbilder i ca.1,5 - 2 timer, med tittelen "Latvian Contemplary watercolour and art activitys, cooperation possibilitys between people in Latvia and Norway in new dimension" og kurs / workshop med oppstart fredag 27.6.


"Coast" akvarell av Janis Spalvins

 

SOMMERUTSTILLING 22.06. - 3.08. 2003.

Offisiell åpning søndag 22.6. kl 13.00.
Kulturfestivalen har tre forskjellige utstillinger tre festivalkunstnere.
Sommerutstillingen ved Galleri Empati er først ut, med festivalkunstner Aud Lilleengen som hovedutstiller i ei kollektivutstilling med mange utstillere.Det er ei allsidig utstilling med masse spennende kunst og kunsthåndtverk. Aud stiller med oljemalerier og koldnål grafikk, Bodhild I. Gyldenskog, fra Molde med datagrafikk, Nina Haraldsen, fra Oslo og Anita Duun Lorentsen, Levanger, har spennende keramikk. Bente K. Aarskog glassfusing og blåst glasskunst fra Kvennhuset Glasshytte i Bjugn.
Astrid Dahlsveen bronseskulptur og Koldnål, de andre utstillerene har forskjellige maleteknikker som akvarell, eggoljetempera olje og akryl.


Aud Lilleengen


"3 gratier" Bodhild I. Gyldenskog


Grethe By Rise

 

"Ostende" mix teknikk, av Kurts Fridrihsons VÅRUTSTILLING
12.04 - 18.05.2003

Åpning Lørdag 12.04.03, kl. 13.
Utstillere i øvre galleri: Kurts Fridrihsons (Latvia),
Jordan Paroushev (Bulgaria), Grethe By Rise,
Anita Duun Lorentsen, Kjersti Stokke, Sissel Olsen,
Rigmor S. Hoff og Tone R. Aaserud.

I nedre galleri, blant andre Emil Schanche, Beate Gjersvold, Magne Sandøy, Bente K. Aarskog, Astrid Dahlsveen,
Janis Spalvins, Ieva Spalvina, Fosen Lysdesign m.flere.
I teknikker som keramikk, kunstlys, glassfusing,
glassblåsing, grafikk og malerier.


Bildet til høyre er av Kurts Fridrihsons.

 

© Galleri Empati