GALLERI EMPATI
v/ Toril Grøtan Oksvold
7140 Opphaug.
Ørland kommune

Telefon +47 72521170 
Mobil + 47 90 79 86 09


e-postadresse:
mail a galleri-empati.no


Galleri Empati

Om Galleri Empati

Utstillinger

Kommer / Annet

Emil Schanche

Toril G. Oksvold

Coast to Coast

Linker /utstillere

Kurs

Organisasjons nr.:
984 073 828
mva

Se fra tidligere utstillinger ved å klikke på årstallene:
::2001
:: 2002 :: 2003 :: 2004 :: 2005 :: 2006 :: 2007 :: 2008 :: 2009 :: 2010 :: 2011 :: 2012 :: 2013 :: 2014 :: 2015 :: 2016
:: 2017

2004

JULEUTSTILLING 20.11. - 23.12. 2004
Utstillere: Magne Sandøy, Astrid Dahlsveen, Rigmor S. Hoff, Trude Fjellheim, Emil Schanche, Grethe By Rise, Kjersti Stokke, Beate Gjersvold, Elin Hovde, Terje Weness, Martin Rasch, Sissel Olsen, Toril G. Oksvold, Kolbrun Ledang, Bente k. Aarskog, Anita Duun Lorentsen, Aud Øglænd, Divat designsmykker m.fl.


"Keramikkfat" Kolbrun Ledang


"Havhester" koldnål, Astrid Dahlsveen


"Gull, røkelse og myrra" eggoljetempera,
Beate Gjersvold


"Dame i rødt" monotypi, Sissel Olsen


Fosenstipendiat Morten Paulsen 18.09. - 10.10. 2004.

Lørdag 18. september startet en spennende salgsutstilling ved Galleri Empati.
Separatutstilling med Morten Paulsen fra Lillehammer holdes i samarbeid med Ørland / Bjugn Kunstforening.
Paulsen er en av de fremste akvarellmalerne i Norge. Han har valgt akvarellen som sitt kunstneriske uttrykk og behersker til fulle den vanskeligste maleteknikken.
Han er blitt kalt en av nyskaperne innen akvarellteknikker, - en monumental akvarellmaler, som maler <mørkt lys>.
Han er fascinert av Lofoten og er der ofte på arbeidsreiser for å male stemningsfulle (mørke?) akvareller der ifra. Han sier at hans reiser dit har flere årsaker og at:
"Mitt forhold til landskapet er fascinasjonens og assosiasjonens - på to plan: Leken og kampen mellom landskapet og været, og lyset som oppløser, klarlegger og skaper rom.
Her skaper framfor alt de raske skiftningene i været de maleriske muligheters rom for meg. På sekundet endrer rommet fullstendig farge, temperatur, dybde, retning. I dette sekundet kan tåke, snø, regn og sol opptre samtidig. Nye former tegner seg uavbrutt.
Men forandringenes rom er mer enn estetisk lesning. Det er også et politisk rom, der nakne fiskehjell og nedlagte fiskemottak tegner et kontrastbilde til postmoderne forbrukssenta og opplevelsesindustri regissert gjennom fjernstyrt kapital og politisk sentrumsdominans.
Disse motpolene - det naturlige og det kunstige - skaper spenninger som ikke unngå å gjøre sin virkning, få sin mening. Her finnes min ambivalens: Det priviligerte i å nyte, å være i naturen, og konflikten i å utnytte; hatet mot ødeleggelsen, assosiasjonene til det destruktive i vår tid. Ser jeg det jeg ser? "

Om Morten Paulsen sier hans gode venn og kollega, professor Arne Isacsson blant annet at :
"Morten Paulsens maleri er impulsivt. Hans ekspressionisme springer ut fra impresjonismen. Han er i viss monn en romantiker men i høyere grad en dramatiker."

Etter disse uttalelsene skal det bli spennende å se hva som skapes her ute på det flate, grønne landet, - med horisont, lys og masse himmel? Kanskje har værgudene vært for snille til Mortens temperament? Velger han å sette fingeren på noe i det politiske rom her ?
Det vil vise seg og resultatet får vi se når utstillingen åpner.

Klikk her for å se reportasje fra Adresseavisen.

Sommerutstillingen 2004.

starter likevel ved Galleri Empati om sommerværet uteblir.
Lørdag 19. juni er det vernissasje.
Selv om det blåser liten kuling med regn og sommerblomstene ligger langflate og brune, blir det sommerutstilling i år også.
Vi får bli varme og gode inni sjela av å nyte synet og å få ei opplevelse av all den flotte kunsten i stedet for varmen av sola. Sommeren kommer nok snart tilbake som den alltid gjør.
Badesesongen som uteblir har også allerede startet her på galleriet, - i form av handlingen på et av kunstverkene til Trondheimskunstneren Anne Værnes som har tittelen "Badende damer"
Der er det tre frodige damer som svømmer i sine moteriktige badedrakter og har det som fisken i vannet.
Aud Lilleengen har også laget et sommerbilde med tittelen "Sommerpikenes tid". En grytidlig søndagsmorgen.? Her sitter en sommerpike i godstolen og slapper av etter sine sommeraktiviteter, - hva nå det måtte være? Her er det fritt fremfor din egen kreative fantasi å vurdere hva det er for noe?.

Som vanlig er det mange forskjellige utstillere og mange teknikker på sommerutstillinga. Noen av de som er med i år er Aril Asplem, Åsa Kvissberg, Astrid Dahlsveen, Beate Gjersvold, Aud Lilleengen, Magne Sandøy, Grethe By Rise, Anne Værnes, Martin Rasch, Kjersti Stokke, Tone R. Aaserud, Toril G. Oksvold, Rigmor S. Hoff, Kolbrun Ledang, Anita Duun Lorentzen, Emil Schanche, Nora Kirkbak, Bente k. Aarskog m.fl.
De fleste er kjent av publikum fra tidligere utstillinger ved Galleri Empati, to kunstnere er utstillere for første gang. Den ene er Aril Asplem som bor i Trondheim. Han stiller med blå grafikk med de fleste motiver hentet fra naturen, for å forsterke stemningen i bildene bruker han å plassere inn mennesker i naturbildene. Flere av kunstverkene er kystmotiver.
Den andre er en svensk kunstner som heter Åsa Kvissberg. Hun har sin kunstutdanning hovedsakelig fra USA, der hun har Bachelor of Arts fra Arizona State University og Bachelor of Fine Art fra Rindling School of Fine Art and Design. Hun har hatt masse utstillinger i inn,-utland og flere utmerkelser og stipender.
Åsa Kvissberg arbeider med maleri, grafikk og skulptur. Ved denne utstillingen er det grafikk vi får se fra hennes hånd.
I hennes motiver er relasjoner mellom mennesker og menneskenes forhold til seg selv viktig,- og ofte med symbolsk innhold.


"I havgapet" Beate Gjersvold


"Badende damer" Anne Værnes


"Sommerpikenes tid.
En grytidlig sommer morgen"
Aud Lilleengen

Separatutstilling med Kjersti Stokke 1.5. - 6.6. 2004

Denne gang er det separatutstilling med Tr.heims kunstneren Kjersti Stokke. Hun er godt kjent av publikum ved galleriet, for hun har vært en av de faste utstillerne her i flere år .
Bare at denne gang er det separatutstilling med Kjersti her på galleriet for første gang.

Kjersti Stokke er født i Tr.heim 1961,-men hun har røtter fra Hasselvika der hennes mor vokste opp, - og morfar het Daniel Sørvik og var musikklærer i Rissa.
Det ble mange sommerferier på Fosen som barn og hun har derfor et sterkt ønske om snart å få et feriested i Hasselvika.

Kjersti har alltid likt å tegne og male og har nå malingen som levebrød og livs stil.
Hun jobber til daglig sammen med 10 andre kunstnere ved Atelier Dora på Nyhavna i Trondheim, de har holdt til der i de siste 9 åra.
Ved Atelier Dora har hun funnet et positivt miljø, dette samarbeidet har nok vært viktig for hennes kunstneriske utvikling. Et godt sosialt miljø og variert faglig bakgrunn på de forskjellige medlemmene, gjør dette atelieret til en fruktbar base for vekst og utvikling.

Temaene i hennes bilder formidler følelser og stemninger fra "det indre rom".
Innholdet spenner fra minner om mors fiolintoner og egen barndom med klassisk ballett, til temaer rundt sorg, savn, glede, lidenskap, håp og "kjærligheten og havet".
Kort sagt det å være menneske med noen av de nyanser det innebærer. Utrykksformen kan være figurative, symbolske bilder til også å inkludere mer eksperimentelle og abstrakte utrykk for stemninger og følelser.
Stokke jobber hovedsakelig med eggoljetempra men maler også akvarell i perioder, ved denne utstillingen viser hun begge deler og salgsutstillingen varer til og med 6. juni.





"Flystripa over Ørland" eggoljetempera, Kjersti Stokke

Temautstillingen "KVINNER inspirert av Hannah Ryggen"
21.03 - 25.04. 2004

På fødselsdagen til Hannah Ryggen 21. mars åpner utstillingen,
- hadde hun levd i dag hadde hun fylt 110 år.
Blant alle de kvinnelige kunstnerne som på en eller annen måte har latt seg inspirere av Hannah, befinner det seg også en billedvev av mesteren selv. Utstillere er Astrid Dahlsveen, Tone Løvseth Ek, Grete Elisabeth Gilstad, Aud Lilleengen, Toril Grøtan Oksvold, Sissel Olsen, Grethe By Rise, Beate Gjersvold, Kjellaug Marie Samuelsen, Kjersti Stokke og Jorid Stuberg.


Toril G. Oksvold


Beate Gjersvold

Aud S. Lilleengen


Kjersti Stokke

Grete E. Gilstad

Hannah Ryggen

SEPARATUTSTILLING MED RIGMOR S. HOFF 19.02. - 14.03.2004

Offisiell åpning torsdag 19.2. kl 18.00 ved ordfører Hallgeir Grøntvedt,
og musikalsk innslag med en del sangere fra Bel Canto.

Denne gang er det ørlendingen Rigmor Solbue Hoff som holder separatutstilling.
Hun har vært en populær gjenganger på galleriet i alle år, og det er hele 10 år siden siste separatutstilling .
Arbeidene ved denne utstillingen er for det meste Ørlandslandskap og blomster i teknikkene akvarell og akryl.
Rigmor begynte på sitt første malerkurs hos billedkunstneren Tore Bjørn Skjølsvik i 1974, så det er 30 års jubileum også for maleren Rigmor i år. Hun var også medlem i "Skjølsvikgruppen" som ble startet like etter det første kurset, gruppen er i dag oppløst.
Hun begynte med oljemaleri, men "oppdaget" akvarellmalingen på et porselensmalingskurs hos Kari Unn Prestbakmo Paye! Hun underviste i begge deler og Rigmor meldte seg på akvarellkurset som startet dagen etter at porselensmalerkurset var ferdig. Rigmor sier at Kari Unn påsto at hun skulle greie å lære meg å male akvareller! Hun har nok påvirket meg til å male blomster ? det er nok det jeg mestrer best selv om jeg prøver meg på landskap av og til. Siden har det blitt flere kurs også med Kari Unn P. Paye og andre kunstnere som for eksempel Grete Solemsløkk, Vesla Kielland, Galina Ilieva, Aud Lilleengen, samt et helgekurs hos Matheson By.

Som medlem av Skjølsvikgruppen har hun deltatt på flere kollektivutstillinger, bl.a. i Revolusjonsmuseet i Split, Jugoslavia, i Steinkjer, Rissa, Bjugn, og som gjesteutstiller sammen med Harald Kirkbak under kulturuka i Stadr Kunstforening i Stadsbygd våren 1993.
I tillegg har hun deltatt på mange andre kollektivutstillinger som f.eks Galleri Stallen, Bryggeutstillingen i Råkvåg, medlemsutstilling ved Ørland/Bjugn Kunstforening med flere.

Sist oppdatert 11.06.05

© Galleri Empati