GALLERI EMPATI
v/ Toril Grøtan Oksvold
7140 Opphaug.
Ørland kommune

Telefon +47 72521170 
Mobil + 47 90 79 86 0
9


e-postadresse:
mail a galleri-empati.no


Galleri Empati

Om Galleri Empati

Utstillinger

Kommer / Annet

Emil Schanche

Toril G. Oksvold

Coast to Coast

Linker /utstillere

Kurs

Organisasjons nr.:
984 073 828
mva

Se fra tidligere utstillinger ved å klikke på årstallene:
::2001
:: 2002 :: 2003 :: 2004 :: 2005 :: 2006 :: 2007 :: 2008 :: 2009 :: 2010 :: 2011 :: 2012 :: 2013 :: 2014 :: 2015 :: 2016
:: 2017 ::
2018

2018
"Høstløv" Ørland  5.  -  8. juli  2018

"Høstløv" Ørland  5.  -  8. juli  2018

«Høstløv» er et samarbeidsprosjekt mellom Kjellaug M. Samuelsen ved Galleri F12, Stavanger
og Toril G. Oksvold ved Galleri Empati
Det går i hovedsak ut på kulturutveksling, læring, samarbeid, knytte kontakter og sosialt samvær;
- som til slutt ender opp i ei felles utstilling og samling.

Ideen til dette kom fra Samuelsen, som tidligere har hatt lignende prosjekt gående med sine kunstelever. Kursdeltakere jobber ved hennes kurs med et tema. De arbeider på små lerret, som til slutt settes sammen til et stort maleri. For to år siden ble de invitert til Firenze for å stille ut maleriene sine ved et lignende prosjekt. 
I år kommer de til Ørlandet. En av årsakene til det er at Kjellaug ofte er her som kursholder ved Galleri Empati, og nå innlemmer hun de som har gått på kurs hos henne på Ørlandet i et fellesprosjekt med noen av sine elever i Stavanger. 
Kunstelevene på Fosen har jobbet mot denne fellesutstillinga på malekvelder ved Torils Atelier (Galleri Empati) under ledelse av Toril i mange måneder.
Mellom 5. - 8. juli vil 14 personer fra Stavanger og 11 fra Ørland/Fosen komme sammen her på Ørlandet for å delta på felles aktiviteter, sightseeing og vise sine arbeider i utstillinga «Høstløv». 
Alle deltagerne har malt to oljemalerier hver i temaet Høstløv på lerret i samme størrelse. Disse lerretsmaleriene som alle er 25x25 cm, skal settes sammen tett i tett som ett stort maleri eller en komposisjon. 
I tillegg vises noen andre arbeider i et litt større format under temaet HØST. 
Utstillingen vil henge ved Ørland Kysthotell, og den åpner torsdag 5. juli kl. 18. 


Kort oppsummering av aktivitetene som er fastsatt under Høstløvsamlinga:

Utstillingsåpning ved Ørland Kysthotell, «Bli kjent kveld» ved Torils Atelier, Galleri Empati, se flere utstillinger, sosialt samvær. 
Sightseeing flere steder bl.a. i Råkvåg for å se Bryggeutstillinga, omvisning på Austråttborgen, omvisning på Museet Uthaugsgården, kort foredrag/bildevisning om Hannah Ryggen / Hans Ryggen, felles deltagermiddag og mye mer. 
Prosjektledere er Kjellaug Marie Samuelsen og Toril G. Oksvold
Utstillere/deltagere:

Fra Ørland/Fosen: Laila Bergmann, Elsa Hage Evjen, Magne Høyvik, Gerd Spjøtvold, Maren Anne Hvitsand, Rosemary Larsen, Anne Mari Aune, Anne Grethe Loua, Helga Andersen Momyr, Gunhild Sofie Berg, Gerd Størseth.

Fra Stavanger:
 Ragnhild Wilhelmsen, Berit Rott, Eldbjørg Kristiansen, Laila Rege, Kjell Geir Tjøstheim, Aslaug Knutsen, Beathe Bjerkhaug, Kari Bente Wold, Margot Skappel, Torhild Margot Hansen, Margretta Moltu, Amalie Vie, Målfrid Holta, Målfrid Knutsen Fatland.


Sommerutstilling 16.6. – 26.8. 2018


"Hedda skyter" silketrykk, Håkon Bleken

Sommerutstilling 16.6 -26.8.

Galleri Empati har i år også vært så heldig å få med flere forskjellige silketrykk av Håkon Bleken til sommerutstillingen, - bl.a. noen eksemplarer av det populære «Hedda skyter».
Bleken (f.1929) er en av Norges fremste samtidskunstnere. Han har utført omfattende utsmykningsoppdrag, og er representert i sentrale gallerier og museer.
Håkon Bleken har også gjort seg sterkt bemerket som illustratør til mange litterære verker.
Han blir ofte beskrevet som en litterær maler, en som forteller historier i bildene sine, en som har et budskap.
Ved Galleri Empatis sommerutstilling stiller han med flere grafiske verker der inspirasjonen kommer fra Hedda Gabler av Ibsen, og Mysterier av Knut Hamsun, - som Bleken også har hatt illustrasjonsoppdrag til.

 


"Komposisjon med blomst", Kjerstin Jensen

Nykommer ved årets sommerutstilling er Kjerstin Jensen som bor i Bergen.
Hun har drevet fotoatelier sammen med sin mann i 40 år. Parallelt med dette har hun laget bilder i ulike teknikker.
Hun sier; De siste årene har jeg funnet en teknikk som tilfredsstiller mitt uttrykk.
Fargene er utrolig viktig som virkemiddel, og sammen med den transparente virkningen av å legge lag på lag, får jeg det uttrykket jeg streber etter.
Jeg har ikke holdt på med denne type bilder jeg stiller med her ved denne utstillingen i mer enn 3 år.
Gitte W. Rimpler beskriver kort og godt Kjerstins kunst slik; ”Kjerstin Jensens kunstretning vil jeg betegne som symbolsk naivisme, ofte med et streif av surrealisme”.


"Reisen7", monotrykk, Sylva K. Johansen

Sommerutstillinga består som alltid av mange forskjellige kunstnere og teknikker, - både i Øvre og Nedre galleri. Tror det er noe for alle og en hver, både stort og smått, - av maleri, grafikk, foto og keramikk.
Utstillingen er med mer enn 20 kunstnere, - bl.a.; Håkon Bleken, Kjerstin Jensen, Ieva Spalvina, Sylva K. Johansen, Gørild Bruaset, Grethe By Rise, Astrid Dahlsveen, Marianne Fjærvik, Sissel Olsen, Marlene Kløften, Oddvar Lynum, Janis Spalvins mfl.

Velkommen!


 

KVINNFOLK, temautstilling 12.5. - 6.6. 2018«KVINNFOLK», Temautstilling 12.5. - 7.6. 2018.


Galleri Empati inviterer til åpning på ny temautstilling lørdag 12. mai kl. 13.
Her handler det først og fremst om kvinnfolk, - av og med.
Hvordan temaet har utfordret, inspirert og gitt resultat, bør nesten folk komme og
se selv når utstillingen åpner. 
Som seg hør og bør deltar bare kvinner ved denne utstillingen. 
Noen av kunstnerne er bla Aud Lilleengen, Astrid Dahlsveen, Grethe By Rise,
Ragnhild Solem, Kjersti Stokke, Kjellaug M. Samuelsen, Nora Kirkbak, Sissel Olsen, Tanja Vean Røkke, Gunhild S. Berg, Marianne Fjærvik og mange flere. 
Verkene som vises er i et mangfold av teknikker og uttrykk.
Foruten arbeider i maleri, er det grafikk, foto, keramikk og bronseskulpturer ved denne salgsutstillingen.

Velkommen!


4.4. - 6.5. 2018. Kerry Grøneng Separatutstilling


Lørdag 14.4. kl. 13 åpner vi dørene for Kerry Grønengs separatutstilling.
Kerry har vært fast utstiller ved galleriet i mange år.
Nå er det 8 år siden Grøneng hadde separatutstilling ved Galleri Empati, - så nå gleder vi oss til nok en gang å få de fargerike bildene hennes i hus og opp på veggene, for så å vise de frem til publikum her på Fosen.
Kerry har eget galleri på Levanger hvor hun bor, men hun har også et atelier på hytta i Bjugn, og sier at hun blir veldig inspirert av livet og naturen her ute. Hun sier også at i det siste året har det også blitt maling på Kreta. Vi har kjøpt hus, der har jeg ikke atelier men kun pergola for å få skygge for sola.
Kerry liker best å male i store formater i olje på lerret.Ved denne utstillingen viser hun abstraherte oljemalerier og monotrykk i forskjellige størrelser. Med bruk av flater og linjer i sine komposisjoner skaper hun spenning i maleriene sine. I flotte fargeharmonier maler Kerry i en blanding av røft malte felter til lette, sarte overganger.
Det er tydelig at hun elsker det hun gjør, det kommer godt fram i bildene, og med de samstemte fargene blir du fort i god stemning når du betrakter bildene hennes. Kerry bruker nesten aldri titler på bildene sine, hun er av den oppfatning at det er opp til betrakteren om hva han opplever og ser i maleriene, og sier at ”et maleri er som et dikt uten ord”.

I desember 2009 tok hun et stort steg videre i sin karriere, da ble hun invitert til verdensutstillingen Florence Biennale i Firenze. Etter da ble det fart i sakene på utstillingsfronten. Hun fikk invitasjoner fra gallerier fra store deler verden etter å ha deltatt der. Hun kunne ikke takke ja til alle, men har bla.vært med på utstillinger i London, Berlin, Roma, Paris, New York, Beijing, Ferrara, Barcelona, Monaco og Nice. Utenom disse har hun deltatt på en del utstillinger i Trøndelag, og i tillegg deltatt på den juryerte Trønderlags-utstillingen i 2002 og Levanger-utstillingen i 1988.

Og nå kan vi oppleve kunsten hennes her på Ørlandet, - og kunstneren sier hun gleder seg til denne separatutstillinga ved Galleri Empati.

Og vi ønsker både utstiller og publikum hjertelig velkommen!

Vinterutstilling 3.3. - 8.4. 2018

Vinterutstilling 3.3. - 8.4. 2018 
VINTERUTSTILLINGEN ved Galleri Empati.
Det blir ei salgsutstilling med mange utstillere og teknikker.

Denne gang blir det et gjensyn med flere tidligere utstillere, bla med kunstverk av Emil Schanche. Det har vært solgt bilder av han på galleriet i over 20 år, så dette blir et hyggelig gjensyn med «nye» bilder som ikke har vært utstilt her før. 
Noen av utstillerne i øvre galleri er; 
Emil Schanche, Anne Grethe Loua, Hans N. Dahl, Randi Lehne, Elling Reitan, Janis Spalvins, Grethe By Rise, Nora Kirkbak, Bjørg Thorhallsdottir, Toril G. Oksvold, Amalie Art m.flere.
I nedre galleri er det minst like mange utstillere, og mye flott å se. Her er det mye å velge i, både maleri, akvarell, grafikk, foto og keramikk m.m. i begge rommene.
Velkommen!
 

   


St oppdatert 11.06.05

© Galleri Empati